Hawaï
Door: Kain
Blijf op de hoogte en volg Kain
03 Oktober 2024 | Verenigde Staten, Honolulu
De eerste dagen, 29 en 30 september 1 en 2 oktober.
James Bond heeft net de laatste schurk neergeschoten en de film is voorbij. Op het schermpje klik ik de vliegroute aan en ik zie dat we er bijna zijn. Nog een half uur woor we landen. Ik doe het raampje open. Knipper even van de zon, maar zie dan de verderop de eerste bergtoppen boven de wolken.
We gaan landen en de mooie eilanden komen tevoorschijn. Ik zie vulkanen, witte stranden, vissersboten en Aulani het Disney resort.
Eenmaal in de 'taxi' rijden we langs prachtige bomen, grote groene parken, veel hotels en wolkenkrabbers en zel Pearl Harbor. Ook komen we langs de grote haven waar een enorm Cruise schip ligt. Het begint nu echt te worden. Ik zie Mc Donald's, Starbucks, Ihop en target. Dit eiland is ook heel toeristisch. Prachtige hotels en zelfs een Hilton Hotel Village.
De volgende dag besluiten we na de training om naar het strand te gaan. We looen langs de mooiste parken, bomen en planten. Alles is super groen. Veel vogels en zelfs wilde papegaaien. Het zand is wat hard dua makkelijk te lopen, maar ook hele kleine steentjes dus t doet wat pijn aan de onderkant van mijn voet, maar ik nedm het voor lief, want wat is het prachtig. Een helder blaywe zee. Op de achtergrond de mooie hotels met groen meer daarachter de bergen en oude vulkanen. Het water is heerlijk. Het verkoeld, maar is tegelijkertijd ook niet te kiud. Het is perfect. We hebben een prachtig uitzicht op de zonsondergang en leren elkaar goed kennen door de fijne gesprekken. Oh en er was een stuk strand afgezet, want er lag een zeeleeuw te slapen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar, 'WOW guys, we are on Hawaii'.
De volgende dag (1 oktober) willen we na de ochtendtraining eigenlijk de vulkaan beklimmen, maar het is gewoon te heet en het lijkt ons onverstandig. We besluiten toch maar naar het strand te gaan, even uirusten van de ochtend. Eind van de middag gaan we de stad in. Jim had ons namelijk een tip gegeven over een vriend van hem en zijn familie die op een veldje een gratis Hulu muziek voorstelling deden. Dat leek ons leuk om te zien. Het was heerlijke relaxte muziek en de dansen zagen er erg mooi uit. Weer een prachtige dag op Hawaï.
2 oktober gaan we in de ochtend met de bus naar Aulani Disney Resort [e-38] Spa. Het is aan de andere kant van het eiland en komen langs veel mooie en minder mooie plekken. Ik ben wel nieuwsgierig hoe de binnenkant van de huizen eruit zien, want bij veel huizen ziet de buitenkant er niet netjes uit. Verder is hetceiland prachtig. Mooie bergen. Veel groen en ook veel vruchten. De zee is prachtig blauw en het is echt een plaatje.
Vandaag 3 oktober zulken we afscheid moeten nemen van Hawaï. Ik zal mezelf nog vaak knijpen dat ik hier ben geweest. Als ik ooit terug kom wil ik wel de andere kant van het eiland en de andere eilanden zien, want Jim vertelde dat die veel mooier zijn, omdat ze niet 'verpest' zijn door het toerisme van Honolulu.