90 dagen
Door: Kain
Blijf op de hoogte en volg Kain
13 November 2024 | Verenigde Staten, Honolulu
'Precies over 8 weken ga ik naar huis!'. Ik dacht jeetje hoeveel weken moet ik dan nog. Ik at snel mijn eten op en ging terug naar mijn kamer. Snel kijken op de kalender en het zijn nog maar 90 dagen.
Hoewel 'maar' 90 dagen. Het voelt soms of ik al 90 dagen aan boord ben.
De eerste maand isvoorbij gevlogen. Zo snel dat ik totaal ben vergeten om verslagen te schrijven.
Maar gelukkig vergeet ik de eerste dag echt niet. T kriebelde overal toen we in de ochtend de bus in gingen. Na een korte rit verscheen in de haven dan de Disney Wonder. Ons nieuwe thuis. We werden in een rij gezet met onze koffers en werden volledig gecheckt door honden, scanners, infrarood apperatuur enz. Daarna mochten we aan boord. We moesten onze koffers apart zetten en werden door Elmer een HR medewerker mee genomen naar de crew trainingroom. Hier lagen wat spullen klaar voor de trainingen met als verassing de poster met alle animatie karakters van de 'Once upon a studio' special van de 100e verjaardag. Heel erg blij mee, want die krijg je niet zomaar.
Elmer vertelde ons dat de eerste week zwaar was, de tweede week heftig en na de eerste maand zou het pas leuker worden. Daar schrok ik wel even van, maar we kregen veel tips gedurende de week om het leven aan boord zo prettig mogelijk te maken..
We werden de eerste dag vooral rondgeleidt door het schip en kregen de belangrijkste dingen voor het werk, zoals onze pasjes die werken voor het inklokken, de deuren en het betalen in de crewstore.
Doordat de airco in de crewcabins gemaakt werd zouden we de eerste weken in een gasten verblijf slapen. Helaas was ik samen met iemand geplaatst die snel het bed had geclaimt en ik moest op de slaapbank. Die had een kindermaat en na de eerste dag slapen in pijn krewg ik gelukkig de volgende dag een crewcabin. Helaas ook tijdelijk dus ik kon nog niet uitpakken.
Na de eerste week ontplofte mijn hoofd bijna. Het was extreem veel informatie over Safety, Courtesy, Inclusion, Show, en Efficiency. Het lastige was ook dat er veel verschillende trainers waren naast Elmer met ieder een eigen accent waardoor het bij sommige moeilijk te volgen was.
Na de eerste week begonnen we eindelijk op de vloer in de kidsclub. Ik kreeg een trainer toegewezen. Jo uit Mexico. Ze werkt al jaren voor Disney en heeft veel kwnnis over de kidsclubs. De hele week werkte we samen en leerde ze me alles. Het was soms wel teveel info over regels en afspraken om alles te kunnen onthouden.
Het was echt een zware week.
Aan hwt einde kreeg ik een examen met 90 vragen over de kidsclub. Het was erg pittig maar ik slaagde.
Vanaf dat moment mocht ik alleen op de vloer werken.
Ik wist nog lang niet alles en had nog veel te leren.
De rest van de maand was erg pittig en ik leer nog iedere dag over de regels en afspraken. Het zijn er echt extreem veel.
Nu de eerste maans voorbij is bwgin ik pas mijn plekje en ritme te vinden en begin ik het leuker te vinden. Ik krijg ook veel xomplimenten van collega's over mijn groeiende lijn in de activiteiten en het presenteren met de microfoon.
Er is veel gebeurd de eerste maand, maar ik kijk terug op een erg leerzame maand. Ook al is de maand aan de ene kant voorbij gevlogen voelt het door alle gebeurtenissen of ik al 4 maanden aan boord ben.
Ik kijk uit naar de rest van het avontuur!
13 November 2024 - 12:58
Mam:
Ja, Disney neemt geen risico's en heeft daarom heel veel regeltjes waar je aan moet voldoen. Ook wel begrijpelijk als de wisseling van passagiers zo groot is. Voor kids moet het extra veilig zijn en daarom zal het voor jou erop neer komen dat er nog extra regels zijn. Maar nu heb je de grootsteslag geslagen en kun je aan je echte werk beginnen; kids bezig houden tussen al het Disney speelstukken en Disney figuren. Vergeet niet ervan te genieten.
Have fun
13 November 2024 - 13:12